Opskrifter

Mange spørger os, om vi har nogen gode opskrifter på glutenfri kage eller boller. Vi er rigtig glade for, at så mange gerne vil lave noget specielt til vores piger.

Det er nemt at bage en glutenfri kage, og der er et væld af opskrifter som man kan fremsøge på internettet. Det allernemmeste er at købe en blanding fra Amo eller andre der har færdigblandinger. Brownies fra Amo er nemt at lave og smager godt.

Det er knap så nemt at bage glutenfrit brød eller boller. Bageblandingerne fra Finax er dog til at have med at gøre. Den "grønne" kageblanding er god og nem. Urtekrams til grove glutenfri boller er endnu bedre og ligeså nem.

Nedenfor følger en række af vores yndlingsopskrifter:


Mette Marie’s Glutenfri Hindbærsnitter

125 gr. Kartoffelmel
200 gr. Rismel
200 gr. Smør
90 gr. Flormelis
1 æggeblomme
Evt. Ca. 1 spk. Vand (Kun hvis dejen ikke hænger samment)
Hindbærmarmelade

I en skål nulrer du smørret sammen med mel og flormelis. Når smørret er fordelt i mel og sukker tilsætter du æggeblomme og ælter det sammen, hvis det ikke vil samles kan du tilsætte en anelse vand, kun lidt af gangen.  Her er det vigtigt ikke at ælte for meget, det skal samles hurtigt. Rulles ud på et stykke bagepapir i en stor firkant. Drys med rismel ved udrulningen så dejen ikke hænger fast. Fordel marmeladen på halvdelen af dejen og fold den anden halvdel over ved at tage fat i bagepapiret. Nu er det vigtigt at du kommer dejen i fryseren eller i køleskabet til den er gennemkold, det gør at snitterne smuldrer mindre, evt. bare læg dejen på et spækbræt så den er nemmere at flytte rundt på.
Inden du bager snitten fjernes det øverste stykke bagepapir forsigtigt.
Bages v. 180 grader i ca. 18-20 min. Til den er fin gylden.
Tages ud og køler af til den næsten er kold. Smøres med glasur med en god smørekniv eller spartel og pyntes . Skæres i snitter når glasuren er stivnet. Kanterne kan spises fluks eller gemmes til romkugler.

Lækker glutenfri pizza

Gode glutenfri burgerboller

Ingen kommentarer:

Send en kommentar